Tot  2 april loopt een openbaar onderzoek naar het project 'Rauw in 't Nieuw'. Het onderzoek behandelt de omgevingswerken in de straten Gemeenteheistraat, Pastorijstraat, Kiezelweg en het kerkplein in Rauw. Wie wenst, kan tijdens deze periode de plannen inkijken op de dienst ruimtelijke ordening in 't Getouw, Molenhoekstraat 2, eerste verdieping.

Veilige schoolomgeving

Een belangrijke doelstelling binnen Rauw in 't Nieuw is het creëren van een veilige schoolomgeving. Daarvoor bevatten de plannen de aanleg van een veiligere oversteek voor de Kiezelweg ter hoogte van de Gemeenteheistraat.

Zo krijgt de nieuwe oversteek een middeneiland, waardoor je in twee tijden kan oversteken.

Door de asverschuiving moeten automobilisten trager rijden en wordt de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur beter afgedwongen. Bovendien wordt op de Kiezelweg veel sterker geaccentueerd dat je een schoolomgeving nadert.

Een tweede aspect van een veilige schoolomgeving is de herinrichting van de Gemeenteheistraat tot een verkeersvrije straat. Dit betekent dat alleen fietsers en voetgangers nog door de straat mogen.

Ouders kunnen hun kinderen afzetten op het kerkplein. Vervolgens kunnen ze via een veilig en verlicht wandelpad naast de kerk de school vlot bereiken. De school voorziet begeleiding voor de kinderen.

Een nieuw kerkplein

Het huidige kerkplein met de grasvlakte oogt weinig fraai. Tijdens een bewonersvergadering in 2011 tekenden we samen het concept uit van het nieuwe kerkplein. Het nieuwe, fraaiere kerkplein blijft voor 1/3 gras, krijgt voor 1/3 een verharding en voor 1/3 parking. Zo kunnen we alle functies van het plein met elkaar verzoenen: de nodige parkeermogelijkheden, een rustpunt in het dorp én een evenementenplein voor de jaarlijkse kermis en andere activiteiten die er plaatsvinden.

Openbaar onderzoek Rauw in 't Nieuw

Het openbaar onderzoek omtrent 'Rauw in 't Nieuw' loopt tot 2 april. Het dossier ligt gedurende de periode van het openbaar onderzoek tijdens de openingsuren ter inzage op de dienst ruimtelijke ordening van het administratief centrum 't Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol.

Bezwaren en opmerkingen moeten gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in 2400 Mol. Je mag hiervoor een schrijven sturen of de bezwaren en opmerkingen tegen ontvangstbewijs afgeven aan de balie ruimtelijke ordening tijdens de openingsuren.

Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen, kan de realisatiefase starten. Zo moet er eerst een aannemer worden aangesteld via een openbare aanbesteding.

Meer info: dienst ruimtelijk beleid, 014 33 08 22, openbarewerken.admin@gemeentemol.be